فرق طراحی لباس با طراحی دوخت

با پیشرفت علم و تکنولوژی، طراحی و دوخت لباس تغییرات چشمگیری داشته و متناسب با فنون و تکنولوژی مدرن، شرایط اقتصادی و آداب و رسوم اجتماعی در حال تحول و گسترش می‌باشد. رشته طراحی و دوخت یک رشته کاربردی و مجزا است. با این هدف که با حفظ خلاقیت هنری به طراحی مدل های گوناگونی از لباس می پردازد. بسیاری از افراد طراحی لباس با دوخت را باهم اشتباه می‌گیرند، با وجود آن خوب است بدانید که این دو کاملاً از یکدیگر متفاوت‌اند. یک خیاط با استفاده از ابزاری مانند قیچی، چرخ خیاطی و ابزار متدوال دیگر، می برد، می دوزد، تعمیر می کند و می تواند دوخت و تغییرات را روی پارچه و لباس انجام دهد؛ اما یک طراح مد این‌گونه نیست. ممکن است یک طراح مد هرگز قیچی به دست نگیرد، با وجود آن لباس های متفاوتی را طراحی کند. شما می توانید با شرکت در دوره مجازی طراحی لباس از این آموزش بهره ببرید.

تفاوت های طراحی لباس و طراحی دوخت

اگر تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس را از یک فرد حرفه‌ای در این زمینه بپرسید، جوابی کاملاً متفاوت دریافت خواهید کرد. به طور کلی تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس در این است که دوخت درنهایت منجر به دوختن لباس می‌شود و قابل استفاده به عنوان لباس روزمره و یا گاهی لباسی که می توان آن را به صورت عمده تولید کرد می شود؛ اما در طراحی لباس، لباسی دوخته می شود که علاوه بر قابلیت پوشش با ساختار هنری خاصی طراحی شده است. طراح دوخت، باید دانش کامل‌تری از زمینه ‌های مختلف طراحی، کیفیت، الگوهای رنگ، انتخاب پارچه و حتی تجارت داشته باشد و در همه‌ قسمت‌های مختلف پوشاک حضور دارد، در حالی که طراح لباس لزوماً نیاز نیست راجع به تجارت اطلاعات زیادی داشته باشد.

طراحی لباس چیست؟

طراحی لباس یکی از رشته ‌های هنری و محبوب در تمام دنیا است که در کشورهای دیگر نیز جزء رشته ‌‌های پرطرفدار با سابقه‌ای طولانی است و در ایران در چند سال اخیر بیش از گذشته محبوب شده است. این هنر آن‌قدر اهمیت دارد که دوست ‌داران مد و فشن تمام سال به انتظار هفته ‌های مد می‌نشینند. طراحان لباس با خلق لباس‌های دیدنی و اکسسوری ‌های خلاقانه، باعث درخشیدن انسان‌ها می ‌شوند. طراح لباس همان کسی است که با بهره گرفتن از هنر نقاشی و تکنیک‌های دوزندگی، طرحی نو درمی‌اندازد. یک طراح لباس علاوه بر اینکه به هنر نقاشی و دوخت مسلط است، ذهن خلاقی هم دارد. او با ایده گرفتن از طبیعت، عناصر فرهنگی و اجتماعی و حتی مفاهیم انتزاعی دست به طراحی می ‌زند.

طراحی دوخت چیست؟

طراحی و دوخت لباس طی قرون متمادی همراه با پیشرفت علم و تکنولوژی، تغییرات چشمگیری داشته و متناسب با فنون و تکنولوژی مدرن، شرایط اقلیمی، اقتصادی و آداب و رسوم اجتماعی در حال تحول و گسترش می باشد. طراحی دوخت با هدف طراحی لباس با مدل های گوناگون با حفظ خلاقیت هنری می باشد.

تفاوت رشته طراحی دوخت و طراحی لباس

افرادی که در رشته طراحی لباس یا مد تحصیل می‌کنند، طرح‌های خاص و منحصر به فردی برای لباس پیشنهاد می‌دهند. طرح‌ هایی که ممکن است حتی شبیه به لباس‌های معمولی نباشند و از الگوهای رایج در جامعه پیروی نکنند؛ اما طراح دوخت کسی است که لباس‌ های کاربردی و با توجه به نیاز روز بازار تولید می ‌کند. ممکن است طرح ‌های ارائه شده توسط یک طراح دوخت به اندازه‌ کار طراح لباس، منحصر به فرد نباشند؛ اما این لباس‌ها مطابق با عرف هر جامعه‌ای هستند و مردم از آن‌ها استفاده می ‌کنند. برای یک طراح لباس حرفه‌ای، مدرک کارشناسی طراحی پارچه و لباس کافی نیست، او با تسلط بر هنرهای بصری، تجسمی، طراحی عمومی و طراحی گرافیک خود را توانمند تر می ‌کند.

این موضوع مهم‌ترین تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس محسوب می‌شود. طراح لباس، با توجه به دانش خود در مورد رنگ‌ها، مد و سایر اطلاعات و به کمک خلاقیت خود، طرح‌های نوینی برای لباس‌های مختلف ارائه می‌دهد. طراحان لباس، طرح‌های ارائه شده را نمی ‌دوزند. به همین دلیل برای کسب تجربه و مهارت‌های لازم در زمینه طراحی لباس‌های کاربردی و زیبا به زمان بیشتری برای کسب تجربه نیاز دارند. این موضوع باعث می‌شود که در برخی موارد طرح‌های آن‌ها قابل پیاده ‌سازی نباشد. همچنین ممکن است لباس دوخته شده با طرح ارائه شده توسط آن‌ها متفاوت باشد. این موضوع نیز می ‌تواند تفاوت طراحی لباس با طراحی دوخت محسوب شود. رشته طراحی دوخت و طراحی لباس همانند دیگر رشته های تحصیلی معمولاً در هر سال با افزایش شهریه روبه رو بوده و هزینه کلاس های طراحی لباس نیز در آموزشگاه های خصوصی به این صورت می‌باشد.

فرق طراحی دوخت با طراحی لباس

طراحی لباس بهتره یا طراحی دوخت؟

طراح لباس در درجه اول یک هنرمند خلاق و باذوق است، ترکیب بندی خط، فرم، رنگ، پارچه ها، اکسسوری ها و اصول طراحی لباس را به خوبی می داند و در کنار همه این ها مهارت مهندسی دارد. نیاز به مهارت مهندسی در شغل طراحی لباس به این دلیل است که باید زوایا و هندسه بدن مشتریان و ریزه کاری های مهندسی دوخت را بشناسید. درواقع طراح لباس باید بتواند بر اساس کاربرد نهایی لباس و با در نظر گرفتن امکاناتی که در بازار دارد، لباس را طراحی کند؛ اما طراحی دوخت به مجموعه کارهایی که یک خیاط برای به وجود آوردن یک طرح انجام می دهد گفته می شود که این مجموعه کارها شامل استفاده از ابزار دستی و ماشین های خاص برای ایجاد تغییراتی بر روی پارچه ها و تبدیل طرح های موجود بر روی کاغذ به واقعیت بر روی پارچه می باشد. با این تفاسیر طراحی لباس به طور معمول جذاب تر و امروزی تر خواهد بود که از تفاوت طراحی لباس و طراحی دوخت نیز محسوب می‌شود.

بازار کار طراحی لباس و طراحی دوخت در ایران

طراح لباس و دوخت در انواع شرکت های طراحی لباس استخدام می شود. همچنین طراح لباس به صورت آزاد و مستقل نیز می تواند کار کند. در صورت داشتن تجربه، تبحر و سرمایه کافی نیز طراح لباس می تواند شرکت های طراحی یا تولید لباس راه‌اندازی کند. پس از گذراندن دوره می توانید به عنوان طراح لباس در یک کمپانی مد و لباس فعالیت نمایید و حتی شوی لباس برگزار کنید. طراح الگوی حرفه‌ای شوید، مزون لباس راه‌اندازی کنید و یا با تولیدی های لباس همکاری کنید. در صورتی که آموزش دوخت لباس بچگانه را در این دوره بگذرانید، می توانید به عنوان طراح لباس بچگانه نیز مشغول به کار شوید که بازاری بسیار خوب و پول ساز باشد. با شناخت و آموزش تخصصی انواع متدهای خیاطی می‌توانید به راحتی وارد این بازار پول‌ساز شوید.

آیا طراحی لباس همان خیاطی است؟

بسیاری از افراد تصور کنند طراحی لباس همان خیاطی است و این کاملاً اشتباه است. طراحی لباس مرحله قبل از خیاطی است. طراحی لباس درواقع مدل و طرحی که قرار است برای دوخت آماده شود. در طراحی و دوخت توانایی ‌های طراحی و تصویرسازی و شناخت رنگ، از دوخت مهم‌تر است. برای طراحی لباس احتیاجی نیست خیاطی را به صورت خیلی حرفه‌ای بلد باشید ولی دانستن یک سری مهارت‌های پایه‌ خیاطی لازم و ضروری است، زیرا باعث می ‌شود در زمان طراحی درک بهتر و شفاف تری از مدلی که در آخر در می آید داشته باشید و یا اینکه متوجه شوید مدلی که می‌خواهید طراحی کنید قابل اجرا هست یا خیر؛ بنابراین تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس با طراحی دوخت نیز بسیار زیاد است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید