عکاسی فورس پرسپکتیو یکی از انواع عکاسی است که در آن سعی می شود عناصر مختلفی که در قاب عکاسی نشان داده می شوند، چه دور و چه نزدیک هستند، در یک سطح مشترک نشان داده شوند و یک دید مصنوعی ایجاد می کند. این کاربرد با استفاده از خطای دید به وجود می آید و می تواند یکی از جذاب‌ترین تکنیک‌های عکاسی به شمار برود که در رشته های مختلف آن کاربرد خواهد داشت.

عکاسی یکی از رشته های بسیار پر طرفدار است که امروزه به دلیل وجود سوشال مدیا و کارهای مختلفی که از طریق عکس تبلیغات خود را انجام می‌دهند، کاربرد آن بسیار زیاد است. بروز انواع موقعیت‌ها باعث به وجود آمدن رشته های مختلف عکاسی شده است که هریک به گونه ای جنبه ای از این هنر را به نمایش می‌گذارند. عکاسی شامل انواع مختلفی می‌باشد که کانسپت، شیوه عکاسی و نورپردازی در آن‌ها متفاوت است و با وجود چنین تفاوت‌هایی، هر یک تکنیک‌های مختص به خود را دارند که آن‌ها را از دیگر موارد متمایز می کند. در این مقاله به این سبک می پردازیم.برای حضور در کلاسهای آموزشی عکاسی با ما تماس بگیرید

عکاسی فورس پرسپکتیو چیست؟

همان طور که پیش تر نیز گفته شد، عکاسی فورس پرسپکتیو (Force Perspective Photography) یکی از انواع عکاسی است که سعی دارد سوژه‌های مختلفی که در یک قاب عکاسی قرار دارند، به ویژه برخی سوژه‌های اصلی را، با استفاده از ایجاد خطای دید در یک سطح مشترک نشان دهد و با این کار به نوعی جذابیت ایجاد می شود که بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. معمولاً این سوژه‌ها یک بنا، سازه‌ی مشهور، انسان و یا طبیعت است که می تواند با استفاده از خلاقیت انواع سوژه‌ها را نیز در بر بگیرد.

پرسپکتیوی که از این طریق در عکس ایجاد می شود مصنوعی است و کلمه فورس (Force) در این بین به معنای زور می‌باشد که می تواند این کارایی را به نوعی تعریف کند. مفهوم پرسپکتیو نیز به این دلیل است که در عکاسی معمولی، عکاس تصاویر سه بعدی را به صورت دو بعدی نشان می‌دهد و می تواند عمق را نشان دهد. با این حال در عکس‌هایی که به کمک تکنیک فورس پرسپکتیو ثبت می شوند، حس عمق را به شکل مصنوعی انتقال می‌دهند.

آموزش تکنیک عکاسی فورس پرسپکتیو

این تکنیک عکاسی می تواند موقعیت‌های بسیار خوبی برای خلاقیت در اختیار شما بگذارد که با استفاده از آن می توانید تفاوت‌های زیاد و جذابی را در عکاسی ایجاد کنید. این تکنیک هیچ گونه محدودیت خاصی ندارد و حتی با موبایل هم قابل ثبت می‌باشد. نتیجه آن نیز کاملاً بستگی به ذهن عکاس دارد. شما می توانید عکس‌هایی که با این تکنیک گرفته شده اند را ببینید و از خلاقیت خود نیز استفاده کنید تا جلوه‌های بصری زیادی را در قاب خود ایجاد نمایید. می توانید این عکس ها را هم با دوربین های ساده و هم حرفه ای بگیرید. اگر از دوربین استفاده می‌کنید باید عدد دیافراگم را روی اعداد بالاتر تنظیم کنید تا عمق میدا بیشتر شود. در این صورت پیش زمینه و پس زمینه به شکل واضح در دوربین نمایش داده می شوند.

این تکنیک که یکی از تکنیک های پرسپکتیو در عکاسی است، به نوعی توهم نوری ایجاد می کند و باعث می شود اجسام و یا سوژه‌های عکاسی دور تر، نزدیک تر، بزرگ تر و یا کوچک تر از آنچه واقعاً هستند، به نظر برسند. از این سبک در انواع موقعیت‌ها برای تغییر اندازه و فاصله و همچنین ادغام دو سوژه استفاده می شود. برای جلوه‌های ویژه، عکس‌های طنز و فانتزی و همچنین قاب‌های معنا دار نیز از این سبک استفاده می شود و خلاقیت‌های فراوانی در آن‌ها به چشم می‌رسد. این عکاسی با هدف اینکه با ایجاد توهم بصری، دیدگاه تازه و خاصی را به بیننده‌ها نشان دهد، انجام می شود.

برای اینکه بتوانید عکاسی فورس پرسپکتیو را انجام دهید، باید بتوانید فاصله‌ها را در عکس دست‌کاری کنید و در واقع به گونه ای کادر بندی کنید و یا اشیاء مورد نظر را به گونه ای قرار دهید که با خطای دید به هدف خود برسید. دیدگاه و زاویه قرار گیری دوربین در این عکس ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که می توانید برای دقیق تر شدن نیز از سه پایه گوشی یا دوربین استفاده کنید. جالب است بدانید که حتی در فیلم برداری نیز از این تکنیک استفاده می شود. یکی از مشهور ترین فیلم هایی که در آن از این سبک بهره برده شده است، ارباب حلقه ها می‌باشد؛ یعنی شخصیت های کوچک با فاصله از دوربین قرار می گرفتند و به این دلیل که در رابطه و موقعیت درست با شخصیت های بزرگ تر قرار می گرفتند، در یک سطح کانونی مشترک دیده می شدند.

برای اینکه این حالت را ایجاد کنید، لازم نیست کارهای خاصی انجام دهید و یا خود را به زحمت بی اندازید. تنها نکته مهم و حائز اهمیت که تفاوت ایجاد می کند، این است که شما باید در موقعیت مناسب قرار بگیرید و بعد از اینکه در موقعیت درست قرار گرفتید، به شکل دقیق عکاسی کنید و زوایا را به صورت مشخص در نظر بگیرید. دو قانون وجود دارند که می توانید از طریق آن‌ها خطای دید ایجاد کنید و نحوه دید بیننده‌ها را به سوژه مشخص کنید. این قوانین ممکن است بسیار ساده به نظر برسند، اما بسیار کار ساز هستند و با استفاده از همین‌ها و اعمال خلاقیت خود، می توانید عکس‌های فوق‌العاده‌ای را ثبت نمایید.

قانون اول در تکنیک فورس پرسپکتیو در عکاسی این است که برای اینکه چیزی را بزرگ تر نمایش دهید، باید آن را به دوربین نزدیک کنید و قانون دوم بیان می کند برای کوچک نشان داد عناصر، باید آن‌ها را از دوربین دور کنید و آن‌ها را با فاصله بیشتری از دوربین قرار دهید. شما می توانید با رعایت همین قوانین و البته ترکیب بندی و قاب بندی درست و استفاده از ایده های تازه، عکس‌های خاص و جذابی بگیرید. از نکات دیگری که به شما کمک می کند عکس‌های خوبی بگیرید، این است که فوکوس را همیشه حفظ کنید و از دیافراگم پارک استفاده نمایید. بخش مهمی که می تواند به شما در حفظ فاصله کانونی اجسام دور و نزدیک باهم کمک می کند و باعث می شود عکس‌هایتان واقعی تر به نظر برسند و کیفیت بهتری داشته باشند، همین نگه‌داشتن فوکوس می‌باشد.

نکات عکاسی فورس پرسپکتیو

یکی از نکاتی که به شما کمک می کند تا عکس‌های بهتر و باکیفیت تری ثبت کنید، این است که دیافراگمتان را باریک در نظر بگیرید که در اکثر مواقع، f/16 گزینه مناسبی می‌باشد. در برخی مواقع نیز عمق میدان کم می تواند به شما کمک کند تا عکس‌های زیبایی بگیرید. اگر دلیلی برای تار و محو شدن پس زمینه نیست، بهتر است وضوح را در تمامی عکس به صورت یکسان نگهدارید تا نتیجه بسیار بهتر باشد. در این شرایط کیفیت عکس نیز حفظ خواهد شد. دقت کنید زمانی که دیافراگم را کوچک تر در نظر می‌گیرید، به نور بیشتری احتیاج خواهید داشت. به همین جهت بهتر است نورپردازی را به شکل درست انجام دهید و یا می توانید ISO را افزایش دهید تا تعادل برقرار شود.

یکی دیگر از مواردی که می تواند در این سبک از عکاسی تأثیر داشته باشد، استفاده از لنز واید می‌باشد. این لنز ها با هدف این عکاسی بسیار کاربردی به نظر می رسند و می‌توانند تأثیر خوبی بگذارند. این عکس ها دید تازه ای به انسان‌ها می‌دهند و هدفشان نیز ایجاد تغییر در نگرش به عناصر مختلف است که دنیایی فانتزی را نیز خلق می کند. همچنین می تواند در عکس‌های معنادار نیز به کار برود و تأثیر فوق‌العاده‌ای داشته باشد.

لنز واید نیز زاویه دید عریضی را به دست می‌دهد و می تواند ثبت عکس‌های فورس پرسپکتیو را بسیار راحت تر کند و فضای خاصی ایجاد نماید. اگرچه به کار گرفتن این لنز ها اجباری نیست و می توانید از لنزهای معمولی نیز برای ایجاد چنین حالتی استفاده کنید، اما لنزهای واید موقعیت را برای شما راحت تر می کنند و فضای مانور بیشتری به شما می‌دهند.

جمع بندی

با توجه به آنچه در مقاله گفته شد، عکاسی فورس پرسپکتیو یکی از تکنیک‌های رشته عکاسی است که بسیار کاربردی می‌باشد و زمینه را برای ایجاد انواع خلاقیت‌ها برای عکاس فراهم می کند. در این سبک می توانید عناصر را کوچک تر، بزرگ تر، نزدیک تر و یا دور تر نشان دهید. از این طریق می توانید تصاویر جذابی ایجاد کنید که به بیننده‌ها تجربه ای متفاوت می‌دهد و باعث می شود تصاویر عادی را به شکل دیگری ببینند. در واقع این تکنیک حالتی مصنوعی ایجاد می کند و برای عکاسی در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه نتیجه بهتری از این کار بگیرید و تمامی تکنیک ها را به صورت کامل یاد بگیرید، می توانید در کلاس های عکاسی شرکت کنید.

کلاس های عکاسی آنلاین مجموعه هنرآموزی به صورت صفر تا صد تمامی نکات عکاسی و تکنیک هایی مانند عکاسی فورس پرسپکتیو را به شما یاد می‌دهند و می توانید کار با دوربین و حتی تکنیک ها و رشته های مختلف آن را به صورت اصولی یاد بگیرید. برای شرکت در این کلاس‌ها احتیاج به تجربه قبلی ندارید. این کلاس ها هم به صورت حضوری و هم غیر حضوری برگزار می شوند و بعد از اتمام کلاس می توانید مدرک بین‌المللی خود را دریافت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید